Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600 ранените съобщава

...
Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600 ранените съобщава
Коментари Харесай

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко  315 са към този момент починалите и повече от 1600 ранените оповестява " Ройтерс ".

Хиляди жилища са били разрушени от бедствието и доста добитъкът е погубен, сподели ръководеното от талибаните министерство на бежанците.

Хуманитарни организации предизвестиха за вреди на здравни заведения и жизненоважна инфраструктура, като водоснабдяване, до момента в който улиците остават покрити с тиня.

" Нямаме храна, нямаме питейна вода, нямаме заслон, нямаме одеяла, нямаме безусловно нищо, наводненията унищожи се всичко ", е декларирал Мохамед Якуб, който е изгубил 13 членове на фамилията си, в това число и деца. Оцелелите се борят да се оправят, добави той. От 42 къщи са останали единствено две или три, унищожи се цялата котловина. "

В изказване министърът на стопанската система на талибаните Дин Мохамад Ханиф прикани Организация на обединените нации, филантропичните организации и частния бизнес да дават поддръжка на засегнатите от наводненията.
 Над 300 са към този момент жертвите от наводненията в Афганистан
Над 300 са към този момент жертвите от наводненията в Афганистан

Данни от Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации

" Животи и средствата им за прехранване бяха отнесени, сподели Аршад Малик, шеф на организацията " Спасете децата " за Афганистан. Внезапните наводнения унищожиха села, отнасяйки домове и убивайки добитък. "

Той съобщи, че 310 000 деца живеят в най-тежко засегнатите региони и добави: " Децата са изгубили всичко ".

Министерството на бежанците сподели, че последният брой на починалите и ранените в неделя идва от службата му в провинция Баглан, съгласно обява на X. По-рано вътрешното министерство дефинира броя на жертвите от петъчните наводнения на 153, само че предизвести, че може да нарасне.

Афганистан е благоразположен към естествени бедствия и Организацията на обединените народи го счита за една от най-уязвимите страни от изменението на климата.

Тя се бори с дефицита на помощ, откакто талибаните поеха ръководството, когато задграничните сили се изтеглиха през 2021 година, откакто помощта за развиване, която образува гръбнака на държавните финанси, беше понижена.
 Броят на починалите след наводненията в Афганистан набъбна до 153 души
Броят на починалите след наводненията в Афганистан набъбна до 153 души

Други 138 души са били ранени

Това се утежни през идващите години, защото непознатите държавни управления се борят с световни рецесии и възходящото наказание на рестриктивните мерки на талибаните върху афганистанските дами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР